Színezd át a TeszVeszt!     
Tedd egyedivé az oldalt!    eredeti grafit baba babarózsa baba kék csokoládé retro virágok
Bezár     

Szurcsik János : Emléklap Szurcsik Jánostól


Licitek: 0
Látogatók: 0
Megfigyelők: 0
(Aukcióazonosító: 2370894896)
Szurcsik János : Emléklap Szurcsik Jánostól - 4000 Ft
Kattints, ha nagyobb méretben is meg szeretnéd nézni a képet! Nagyításhoz vidd az egeret a kép fölé!
További képek:
Ajánlat részletei:

Mutasd meg másoknak is!

Facebook-megosztás Twitter megosztás küldés e-mailben Pinterest megosztás
Vedd meg fix áron:
4 400 Ft
Licitálás:
Maximális licited
 Ft
Kikiáltási ár: 4 000 Ft

Szállítás és fizetés

Szállítás és fizetés módja Szállítási alapdíj      
Személyes átvétel Nincs díj megadva      
MPL házhoz előre utalással 2550 Ft/db      

Garancia: 1 hét

További információk a termék szállításával kapcsolatban:
FIGYELEM: Pontos postaköltséget a CSOMAGOLÁS UTÁN tudok mondani! A terméket a Magyar Posta futárszolgálatával küldöm! A postaköltség tájékoztató jellegű, a termék súlya alapján változhat!

Termékjellemzők

Jelzett/szignózott: igen Technika: tus
Hordozó: papír

Termékleírás - Szurcsik János : Emléklap Szurcsik Jánostól

(FK2074)


Cégünk Magyarország egyik legnagyobb kínálatú internetes festménykereskedését üzemelteti.
Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan.
-----------------------------------------------------------------------
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk, képeinket újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam- és pénz-visszafizetési garanciát vállalunk.
-----------------------------------------------------------------------
Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.

Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki.
Kérem nézze meg a további hatalmas festménykínálatunkat.

A kép mérete: 8 x 10,5 cm keret nélkül.

Készült: Tus, Papír


A kép Szurcsik János (Hercegszántó, 1931) alkotása.

Jelezve Jobbra lent "Szurcsik János"


A festmény jó állapotban van. Keret: Paszpartúban


További alkotásokat tekinthet meg a művésztől ide kattintva!


ÁRUIM ZÖME ANTIK ÉS RÉGI TÁRGYAKBÓL ÁLL.

SZEMÉLYES ÁTVÉTELI LEHETŐSÉG BUDAPESTEN (IX.) ILLETVE SZEGEDEN!

 

Szállítás
Termékeinket az MPL futárszolgálattal küldjük! Terjedelmes tárgyaink szállításában külön díjazás mellett tudunk segíteni! Szállítási módok az alábbiak szerint alakulnak
  Személyes átvétel Budapest IX.  
  Személyes átvétel Szeged  
  MPL csomag előre utalással  
  MPL csomag utánvét  
 
Fizetés
A vételár és szállítási költség kiegyenlítésére az alábbi lehetőségeket biztosítjuk
  Személyes átvételkor készpénzben  
  Banki átutalás  
  Utánvét  
  Paypal (MasterCard, Visa)  
 
Szállítási, átvételi idő
A termék vásárlását követően a szállítási, kézhez vételi idő az alábbiak szerint alakul belföldön
  Személyes átvétel 1-5 munkanap  
  MPL csomag előre utalással 2-3 munkanap  
  MPL csomag utánvét 1-3 munkanap  
  Ingyenes kiszállítás 2-25 munkanap  

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.
Festő. 1948-1949-ben Rudnay Gyula bajai szabadiskolájában tanult, 1949-ben a Derkovits Kollégium tagja volt, majd 1950-56 között a budapesti Képzőművészeti Főiskolán Fónyi Gézánál és Domanovszky Endrénél képezte magát. 1957-ben Derkovits-díjat kapott. 1960-ban hat hetet Rómában töltött ösztöndíjjal. Bulgáriában, Erdélyben járt tanulmányúton, 1966-ban újra meglátogatta Itáliát, a régi olasz városok reneszánsz kori alkotásait. Masaccio, Signorelli és mindenekfölött Michelangelo hatott rá bátorítólag. A '60-as évektől rendszeresen szerepel itthoni és külhoni magyar rendezvényeken, mint az Országos Képzőművészeti tárlat, a Debreceni Nyári Tárlat, a Szegedi Nyári Tárlat, a Miskolci Téli Tárlat, Vásárhelyi Őszi Tárlat, Alföldi Tárlat, stb. Tagja a Tiszakécskei Alkotótábornak, amely az alföldi realista festészet hagyományainak haladó szellemű ápolását, megújítását tűzte ki célul. Művei a hódmezővásárhelyi iskola jelentős dokumentumai. Metidikája Kohán György tömörségét, monumentalitás-érzékét, expresszivitását, Derkovits Gyula és Dési Huber képi gondolkodását, típusalkotói módszerét követi, újítja meg. A tiszta és töröm lokálszíneket kedveli, de önkényesen nem a látvány adta reális színviszonyokat jeleníti meg. Robusztus formái megteremtése során a foltra és a vonalra egyaránt épít. Táblaképei mellett számos nagyméretű murális művet, pannót, freskót, seccot, sgraffitót, gobelint is készít, ezért a szakma elsősorban "muralista mesterként" tartja számon. Az utóbbi években a monumentális, a drámai kompozíciók helyébe intimebb témák kerültek: az utcai, a családi jelenetek, a táj, a csendéletek, a paraszti élet helyszínei, a nagyváros arca. Szociális érzékenységének és empatikus készségének adott hangot a csavargók, koldusok és elesettek képtémává emelésével. Az olaj, a pasztell, a szén és a tus a legtöbbször használt eszköze. Díjak: Munkácsy-díj; Érdemes Művész; Munkácsy-plakett; a SZOT-díj; Tornyai-plakett. Ezen kívül számos kiállítás és pályázati díj kitüntetettje. Műveit többek között a Magyar Nemzeti Galéria is őrzi. (Sz.R.: Műv. 1967/7, L.L.: Műv. 1977/9, S.L.: Műv. 1978/12, MÉ, F.B.: Műv. 1980/8, H.T.: Műv. 1980/9, B.A.: Műv. 1981/12, H.M.: Műv. 1982/9, K.M.: Műv. 1985/10, Sz.K.K.: Műv. 1986/10, N.I.: Műv. 1987/3, L.S.: Műv. 1987/5)

Magyar festők és grafikusok adattára
Baján Rudnay Gyulánál, majd a Képzőművészeti Főiskolán Fónyi Gézánál és Domanovszky Endrénél tanult. Képei a hódmezővásárhelyi iskola jelentős dokumentumai. Újabban Derkovits Gyula expresszionista korszakát és az olasz neorealizmust idéző monumentális méretű, drámai életképekkel szerepelt a tárlatokon. 1963-ban önálló kiállítása volt az Ernst Múzeumban. Gyűjteményes anyagát 1973-ban a Műcsarnokban mutatta be. Önálló tárlata volt 1974-ben Szombathelyen, 1975-ben Csávolyban, részt vett hat realista festő csoportkiállításán 1975-1976-ban Hatvanban és a Magyar Nemzeti Galériában. Munkácsy-díjjal 1963-ban, SZOT-díjjal 1973-ban, 1976-ban érdemes művészi címmel ismerték el munkásságának jelentőségét. Baja vármegye üléstermébe nagyméretű freskót festett. - Irod.: Aradi Nóra: Szurcsik János Bp. 1974; - P. Sz. T.: Művész életrajzok. Bp. 1985. - MK

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Festő. Rudnay Gyula bajai szabadiskolájában, majd a fővárosi Képzőművészeti Főiskolán Fónyi Gézánál, val. Domanovszky Endrénél tanult. 1957-ben Derkovits-díjat kapott. 1960-ban hat hetet Rómában töltött ösztöndíjjal. 1966-ban újra meglátogatta Itáliát, az olasz városok reneszánsz kori alkotásait. Masaccio, Signorelli s mindenekfölött Michelangelo hatott rá bátorítólag. Művei a hódmezővásárhelyi iskola jelentős dokumentumai. Újabban Derkovits Gyula expresszionista korszakát és az olasz neorealizmust idéző monumentális méretű, drámai életképekkel szerepel tárlatokon. Az olaj, a pasztell, a szén és a tus a legtöbbször használt eszköze. 1963-ban Munkácsy-díjat, 1976-ban érdemes művész címet kapott. Monumentális feladatok is foglalkoztatják (a pécsi uránváros postaépületébe sgraffito, a bajai tanítóképző, Szegeden nagyméretű gobelin, nagybátonyi művelődési házban pannó, stb.). (Sz.R.: Műv.-196/7, MÉ)

Művészeti lexikon I-IV.
Festő, Munkácsy-díjas. Baján Rudnay Gyulánál, majd a Képzőművészeti Főiskolán Fónyi Gézánál és Domanovszky Endrénél tanult. Képei a hódmezővásárhelyi iskola jelentős dokumentumai. Újabban Derkovits Gyula expresszionista korszakát és az olasz neorealizmust idéző monumentális méretű, drámai életképekkel szerepelt a tárlatokon. 1963-ban önálló kiállítása volt az Ernst Múzeumban. Állami megbízásra készített munkái: a pécsi posta épületének sgraffitója (1960), a bajai tanítóképző intézet pannója (1962), a szegedi házasságkötő terem gobelinje (1966).

Művész életrajzok kortárs magyar képzőművészek
1956-ban fejezte be a főiskolát Fónyi Géza és Domanovszky Endre osztályán. 1960-ban olasz ösztöndíjas, később Bulgáriában és Romániában jár tanulmányúton. Gyűjteményes tárlatát 1963-ban az Ernst Múzeumban, 1973-ban a Műcsarnokban mutatta be; kisebb kiállításai voltak Szombathelyen, Csávolyban, Kölesden; egy realista csoportkiállításon bemutatkozott Hatvanban és a Nemzeti Galériában (1975-1976). 1957-1960-ban Derkovits-ösztöndíjas; 1963-ban Munkácsy-díjat, 1973-ban SZOT-díjat, 1976-ban érdemes művészi címet kapott. A Tornyai- és a Munkácsy-plakett tulajdonosa, számos kiállítás és pályázati díj kitüntetettje. - Tömör, leegyszerűsített fogalmazású képeiben a föld és a nép eggyéválását, a természet és a parasztemberek összeforrottságát jeleníti meg. Szokatlan képkivágatok, szuggesszív, olykor drámai hangulatú alak-ábrázolások, sajátos rajzos expresszionizmus jellemi stílusát. Számos murális alkotást készített állami megbízásra.


A termékről további nagy felbontású képek!

72-237k.jpg (2665×2083)
72-237s.jpg (1584×335)
72-237c.jpg (1552×1014)


( ló lovak lovas lovacska )

Kérdések (az eladóhoz intézett kérdések és válaszok itt jelennek meg)

Még nem érkezett kérdés. Kérdezni a vásárlás előtt a legjobb.

Galéria - további termékek az eladó kínálatából

 
Kapcsolódó top 10 keresés és márka