Színezd át a TeszVeszt!     
Tedd egyedivé az oldalt!    eredeti grafit baba babarózsa baba kék csokoládé retro virágok
Bezár     

Nemcsics Antal : Kikötő


Licitek: 0
Látogatók: 26
Megfigyelők: 0
(Aukcióazonosító: 2402833328)
Nemcsics Antal : Kikötő - 45000 Ft
Kattints, ha nagyobb méretben is meg szeretnéd nézni a képet! Nagyításhoz vidd az egeret a kép fölé!
További képek:
Ajánlat részletei:

Mutasd meg másoknak is!

Facebook-megosztás Twitter megosztás küldés e-mailben Pinterest megosztás
Vedd meg fix áron:
46 000 Ft
Licitálás:
Maximális licited
 Ft
Kikiáltási ár: 45 000 Ft

Szállítás és fizetés

Szállítás és fizetés módja Szállítási alapdíj      
Személyes átvétel Nincs díj megadva      
MPL házhoz előre utalással 2550 Ft/db      

Garancia: 1 hét

További információk a termék szállításával kapcsolatban:
FIGYELEM: Pontos postaköltséget a CSOMAGOLÁS UTÁN tudok mondani! A terméket a Magyar Posta futárszolgálatával küldöm! A postaköltség tájékoztató jellegű, a termék súlya alapján változhat!

Termékjellemzők

Jelzett/szignózott: igen Technika: tempera
Hordozó: karton

Termékleírás - Nemcsics Antal : Kikötő

(FK0302)


Cégünk Magyarország egyik legnagyobb kínálatú internetes festménykereskedését üzemelteti.
Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan.
-----------------------------------------------------------------------
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk, képeinket újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam- és pénz-visszafizetési garanciát vállalunk.
-----------------------------------------------------------------------
Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.

Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki.
Kérem nézze meg a további hatalmas festménykínálatunkat.

A kép mérete: 42 x 60 cm keret nélkül.

Készült: Tempera, Karton


A kép Nemcsics Antal (Pápa, 1927) alkotása.

Jelezve Jobbra lent "Nemcsics 65"


A festmény jó állapotban van. Keret: Ép

A festmény hátoldalán a Képcsarnokvállalat címkéje található.


További alkotásokat tekinthet meg a művésztől ide kattintva!


Termékeim között több kikötői tájkép található, kérem tekintse meg őket ide kattintva!


ÁRUIM ZÖME ANTIK ÉS RÉGI TÁRGYAKBÓL ÁLL.

SZEMÉLYES ÁTVÉTELI LEHETŐSÉG BUDAPESTEN (IX.) ILLETVE SZEGEDEN!

 

Szállítás
Termékeinket az MPL futárszolgálattal küldjük! Terjedelmes tárgyaink szállításában külön díjazás mellett tudunk segíteni! Szállítási módok az alábbiak szerint alakulnak
  Személyes átvétel Budapest IX.  
  Személyes átvétel Szeged  
  MPL csomag előre utalással  
  MPL csomag utánvét  
 
Fizetés
A vételár és szállítási költség kiegyenlítésére az alábbi lehetőségeket biztosítjuk
  Személyes átvételkor készpénzben  
  Banki átutalás  
  Utánvét  
  Paypal (MasterCard, Visa)  
 
Szállítási, átvételi idő
A termék vásárlását követően a szállítási, kézhez vételi idő az alábbiak szerint alakul belföldön
  Személyes átvétel 1-5 munkanap  
  MPL csomag előre utalással 2-3 munkanap  
  MPL csomag utánvét 1-3 munkanap  
  Ingyenes kiszállítás 2-25 munkanap  

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.
Festő és grafikus. A budapesti Képzőművészeti Főiskolán Kontuly Béla, Kmetty János és Szőnyi István tanítványa volt. Ez utóbbi hatása maradandó: korai alkotásain felfedezhetők a nagy mesterek szuggesztivitásából kisugárzó remineszceniák. 1951-ben a fővárosi Műszaki Egyetem tanára lett, ahol mint adjunktus színkompozícióra, valamint színtanra oktatta a jövő építészeit. 1952 óta vesz részt kiállításokon. Derűs színharmóniájú tájfestményeit, karakteres portréit több mint 30 hazai és külföldi tárlaton mutatta be. A fővárosban és vidéken több sgraffittót készített. Munkásságára a legtovább és a legerősebben a természetelvű posztnagybányai hatásból táplálkozó atmoszférikus festésmód volt jellemző. A Cezánne-i kubizmus tanulságain és az expresszivitáson keresztül, a modern képi felfogás felé ösztönző úton a mozaikszerű folt- és színépítkezéshez jutott el. A falfestészettel foglalkozó elméleti munkássága is figyelemre méltó. Nemcsics Antal tudományos szinten foglalkozik a színek optikai törvényeivel. Számos előadást tartott több színelméleti kongresszuson, külföldi egyetemen. Rézkarcolással is foglalkozott. A Nemzetközi Színtudományi Akadémia és a Színtervezők Nemzetközi Szövetségének alelnöke, a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének elnöke. A Colorid színrendszer, a komplex színharmónia-elmélet, a színdinamikai környezetelméletet, a színreferencia indexszámrendszer kidolgozója. Díjak: VIT-díj; Giorgine-díj; Nemzetközi Színtervezési díj. A Ferihegyi Repülőtér, a budai Várnegyed,a budapesti metró színtervezési munkáit végezte. Mozaikok, falképek, kerámiaképek, színes üvegablakok (többnyire templomokban), többet között Erdélyben, Nyíregyházán, Pásztón és Lengyelországban az ő alkotásai. (ML, S. Szabó Katalin, E. E.: Műv. 1970/3)

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Festő és grafikus. A budapesti Képzőművészeti Főiskolán Kontuly Béla, Kmetty János és Szőnyi István tanítványa volt. Ez utóbbi hatása maradandó: korai művein felfedezhetők a nagy mesterek szuggesztivitásából kisugárzó reminiszceniák. 1951-ben a fővárosi Műszaki Egyetem oktatója lett, ahol mint adjunktus színkompozícióra és színtanra tanította a jövő építészeit. 1952 óta kiállító művész. Derűs színharmóniájú tájképeit, karakteres portréit 1957-ben és 1959-ben Budapesten, 1965-ben a Derkovits Teremben, 1963-ban Rómában, 1966-ban és 1967-ben Münchenben mutatta be. A fővárosban és vidéken több sgraffittót készített. Munkásságára a legtovább és a legerősebben a természetelvű posztnagybányai hatásból táplálkozó atmoszférikus festésmód volt jellemző. A Cézánne-i kubizmus tanulságain és az expresszivitáson keresztül, a modern képi felfogás felé ösztönző úton a mozaikszerű folt- és színépítkezéshez jutott el. A freskófesztésettel foglalkozó elméleti munkássága is figyelemre méltó. Tudományos szinten foglalkozik a színek optikai törvényeivel. Előadott több színelméleti kongresszuson és külföldi egyetemen. Rézkarcolással is foglalkozott. Több kitüntetésben részesült. 1963-ban a "Caselfranco Veneto" című alkotásáért megkapta a Giorgione-díjat. (ML, E.E.: Műv.-1970/3)

Magyar festők és grafikusok adattára
A Képzőművészeti Főiskolán Kontuly Béla, Kmetty János, majd Szőnyi István növendékeként végzett. 1952 óta kiállító művész. Derűs színharmóniájú tájképeit, karakteres portréit 1957-ben és 1959-ben Budapesten, 1960-ban Pápán, 1961-ben Veszprémben mutatta be, 1965-ben a Derkovits Teremben, 1987-ben Pestlőrincen mutatta be. Külföldi kiállításai: Rómában (1963) és két alkalommal Münchenben (1966, 1967). Budapesten és vidéken több sgrafittót készített. A freskófestészettel foglalkozó elméleti munkássága is figyelemre méltó. Ugyancsak tudományos szinten foglalkozik a színek optikai törvényeivel, pszchofizikai hatásaival. 1963-ban az olaszországi Castelfranco Venetaben Giorgine-díjat kapott. A budapesti Műszaki Egyetemen a színelmélet tanára. Előadott több színelméleti kongresszuson (Luzern, Drezda, Stockholm stb.) és külföldi egyetemen. - ML

Művészeti lexikon I-IV.
Festő. A Képzőművészeti Főiskolán Kontuly Béla, Kmetty János, majd Szőnyi István növendékeként végzett 1950-ben. 1952 óta kiállító művész. Derűs színharmóniájú tájképeit, karakteres portréit 1957-ben és 1959-ben Bp.-en, 1960-ban Pápán, 1961-ben Veszprémben mutatta be, 1965-ben a Derkovits-teremben rendeztek műveiből gyűjt. kiállítást. Bp.-en és vidéken több sgraffitót készített. A freskófestészettel foglalkozó elméleti munkássága is figyelemre méltó. Ugyancsak tudományos szinten foglalkozik a színek optikai törvényeivel, pszichofizikai hatásaival. 1963-ban az olaszo.-i Castelfranco Venetóban Giorgione-díjat kapott.

Művész életrajzok kortárs magyar képzőművészek
Festő. 1950-ben végzett a főiskolán, mestere Szőnyi István volt. Tanulmányutakat tett számos kelet- és nyugat-európai országban, megfordult Amerikában. 1949 óta kiállító művész, fontosabb egyéni tárlata a Fényes Adolf Teremben (1959), Rómában (1963), a Derkovits Teremben (1965), Münchenben (1966, 1967), a Balatonfüredi Galériában (1982) és a Csepeli Iskolagalériában (1983) volt. 1951 óta a Műszaki Egyetem tanára, a színelmélet nemzetközi rangú szakembere. 1949-ben VIT-díjat, 1963-ban Giorgione-díjat (Olaszország) kapott, 1980-ban kandidátusi fokozatot nyert a műszaki tudományok tárgyköréből. - Dekoratív, kubisztikus és expresszív tendenciák olvadnak eggyé tartózkodó eleganciával műveiben, amelyek koncentráltan rögzítik a világ jelenségeit. Kiváló művelője a murális műfajoknak, több freskót, mozaikot, üvegablakot stb. készített állami megbízásra.

Kortárs magyar művészeti lexikon I-III.
Festő, színtervező. 1950: MKF, mestere: Szőnyi István. 1980: A műszaki tudományok kandidátusa; 1985: doktora. 1949: VIT-díj; 1963: Giorgione-díj; 1984: Nközi Színtervezési díj. 1951-tól a BME-n színdinamikát oktató egyetemi tanár. A Nközi Színtudományi Bizottság elnökségi tagja. A Magyar Nemzeti Színtudományi Bizottság elnöke. A Nközi Színtudományi Akad. és a Színtervezők Nközi Szöv. alelnöke. Az MTA Építészettud. Bizottság tagja. A Színelméleti Albizottság, az Építőipari Tud. Egyesület Színdinamikai Szakosztálya, a Magyar Rajztanárok Orsz. Egyesületének elnöke. A Coloroid színrendszer, a komplex színharmónai-elmélet, a színdinamikai környezetelmélet, a színreferencia indexszámrendszer kidolgozója. Városképi együttesek, középületek színtervezésével is foglalkozik. Ek: Több mint 30 hazai és külföldi kiállítás közül a fontosabbak: 1959: Fényes A. T.; 1963: Róma; 1965: Derkovits T.; 1966, 1967: München; 1991: Műcsarnok; 1996: Vigadó G.; 2000: Kondor Közösségi H. Km: A budai Várnegyed, a Ferihegyi Repülőtér, a budapesti metró színtervezési munkái. Mozaikok, falképek, kerámiaképek, színes üvegablakok (főleg templomokban), többek között Edelényben, Lengyekben, Pásztón és Nyíregyházán; Lovasok (metlachi dombormű, 1967, Bp. I. ker., Nőegylet u.); Tiszaparti Krisztus halászokkal (secco, 1967, Szeged, Szent Miklós templom) Írásai: Színtan-színdinamika, 1979; Coloroid Colour Atlas, 1988; Színdinamika tudomány, 1989; Nemcsics Antal: Színország törvényei, Bp., 1996. (S. Sz. K.)


A termékről további nagy felbontású képek!

DSCN0032kn.jpg (981×603)
DSCN0032.JPG (1600×1200)
DSCN0033.JPG (1600×1200)
DSCN0034.JPG (1600×1200)
DSCN0035.JPG (1600×1200)


( vitorlás hajó hajó csónak kikötő vízpart kikötői tájkép kikötői táj )

Kérdések (az eladóhoz intézett kérdések és válaszok itt jelennek meg)

Még nem érkezett kérdés. Kérdezni a vásárlás előtt a legjobb.

Galéria - további termékek az eladó kínálatából

 
Kapcsolódó top 10 keresés és márka