Színezd át a TeszVeszt!     
Tedd egyedivé az oldalt!    eredeti grafit baba babarózsa baba kék csokoládé retro virágok
Bezár     

Gáborjáni Szabó Kálmán : Kézsmárki templom


Licitek: 0
Látogatók: 0
Megfigyelők: 0
(Aukcióazonosító: 2402002742)
Gáborjáni Szabó Kálmán : Kézsmárki templom - 28000 Ft
Kattints, ha nagyobb méretben is meg szeretnéd nézni a képet! Nagyításhoz vidd az egeret a kép fölé!
További képek:
Ajánlat részletei:

Mutasd meg másoknak is!

Facebook-megosztás Twitter megosztás küldés e-mailben Pinterest megosztás
Vedd meg fix áron:
30 800 Ft
Licitálás:
Maximális licited
 Ft
Kikiáltási ár: 28 000 Ft

Szállítás és fizetés

Szállítás és fizetés módja Szállítási alapdíj      
Személyes átvétel Nincs díj megadva      
MPL házhoz előre utalással 2550 Ft/db      

Garancia: 1 hét

További információk a termék szállításával kapcsolatban:
FIGYELEM: Pontos postaköltséget a CSOMAGOLÁS UTÁN tudok mondani! A terméket a Magyar Posta futárszolgálatával küldöm! A postaköltség tájékoztató jellegű, a termék súlya alapján változhat!

Termékjellemzők

Metszet típus: fametszet Jelleg: önálló darab
Jelzett/szignózott: igen Téma: utcakép

Termékleírás - Gáborjáni Szabó Kálmán : Kézsmárki templom

(FK0408)


Cégünk Magyarország egyik legnagyobb kínálatú internetes festménykereskedését üzemelteti.
Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan.
-----------------------------------------------------------------------
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk, képeinket újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam- és pénz-visszafizetési garanciát vállalunk.
-----------------------------------------------------------------------
Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.

Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki.
Kérem nézze meg a további hatalmas festménykínálatunkat.

A kép mérete: 12,5 x 10 cm keret nélkül.

Készült: Fametszet, Papír


A kép Gáborjáni Szabó Kálmán (Debrecen, 1897, Budapest, 1955) alkotása.

Jelezve Balra lent "G. Szabó Kálmán"


A festmény jó állapotban van. Keret: Restaurált


További alkotásokat tekinthet meg a művésztől ide kattintva!


ÁRUIM ZÖME ANTIK ÉS RÉGI TÁRGYAKBÓL ÁLL.

SZEMÉLYES ÁTVÉTELI LEHETŐSÉG BUDAPESTEN (IX.) ILLETVE SZEGEDEN!

 

Szállítás
Termékeinket az MPL futárszolgálattal küldjük! Terjedelmes tárgyaink szállításában külön díjazás mellett tudunk segíteni! Szállítási módok az alábbiak szerint alakulnak
  Személyes átvétel Budapest IX.  
  Személyes átvétel Szeged  
  MPL csomag előre utalással  
  MPL csomag utánvét  
 
Fizetés
A vételár és szállítási költség kiegyenlítésére az alábbi lehetőségeket biztosítjuk
  Személyes átvételkor készpénzben  
  Banki átutalás  
  Utánvét  
  Paypal (MasterCard, Visa)  
 
Szállítási, átvételi idő
A termék vásárlását követően a szállítási, kézhez vételi idő az alábbiak szerint alakul belföldön
  Személyes átvétel 1-5 munkanap  
  MPL csomag előre utalással 2-3 munkanap  
  MPL csomag utánvét 1-3 munkanap  
  Ingyenes kiszállítás 2-25 munkanap  

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.
Grafikus, festő. A fővárosi Képzőművészeti Főiskolán Vaszary János és Révész Imre tanítványa volt, később Vaszary tanársegédjeként működött. 1922-ben szülővárosában, Debrecenben rajztanári állást kapott a Református Kollégium Tanítóképző Intézetében. 1944-45-ben megbízott igazgatóként irányította a kollégiumot. Ezután rövid ideig a Kulturminiszteriumban dolgozott, majd 1945-től a Képzőművészeti Főiskola tanára lett. A '20-as évek elejétől állított ki. Egyéni (Magyar Nemzeti Galéria, Fényes Adolf Terem, Debrecen, Veszprém, Berlin) és kollektív (Ernst Múzeum, Nemzeti Szalon, Műcsarnok, Magyar Nem. Galéria, Esztergom, Svájc, Velence, Padova, Bécs, Philadelphia, Los Angeles, Chicago, Cleveland, Oslo, Amszterdam, Hága stb.) tárlatokon mutatta be grafikai műveit, festményeit. 1966-ban a Magyar Nemzeti Galériában volt emléktárlata. A '30-as évek végétől a szolnoki művésztelepen dolgozott, amelynek törzstagja volt. Elsősorban grafikusként ismert, bár életművében jelentős helyet foglalnak el festményei. Készített illusztrációkat, kisgrafikákat, de legjelentősebbek fametszetei. Mint fametszőt korunk legjobbjai között tartja számon a szakma. Kitűnő fametszeteit higgadtsága és népi íz jellemzi. A modern monumentalizmust írta át magyarra, expresszivitása demográfiai tartalmú. Ami Gáborjáni festészetét illeti, itáliai tanulmányútjai hatására (1938-1939-ben római ösztöndíjas volt) egy ideig a neoklasszicizmus hatása alatt alkotott, később egyre inkább itthoni élményekkel telt meg festészete. Művészetének legmaradandóbb részét tiszai tájképei adják, amelyeken monumentális egyszerűséggel, zártsággal fogalmaz. Gyakran vállalt erőn felüli művészi feladatokat (nagyméretű és sokalakos táblaképek, kollégiumi freskók). A debreceni Református Kollégium négyszáz éves jubileumára (1938) az épület második emeletén levő történelmi jelentőségű oratórium lépcsőházának és folyosójának falait díszítette valódi freskókkal. E faliképek részint a Kollégium múltjából, régi diákéletből, részint a szabadságharc kollégiumi vonatkozású eseményeiből adnak képet. Tagja volt a római Collegium Hungaricumnak, a debreceni Műpártoló Egyesületnek, az Ajtós Dürer Céhnek, a KUT-nak, a Magyar Rézkarcoló Művészek Egyesületének és egyik alapítója a Művészháznak. 1922-ben elnyerte a Szinyei Társaság ösztöndíját. Munkáit őrzi a Magyar Nemzeti Galéria, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a debreceni, a szolnoki, a pécsi és a hódmezővásárhelyi múzeumok gyűjteménye. (Ladányi József adatközlése nyomán, Műv. 1966/2, ML, DK, KD)

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Grafikus. A bp.-i Képzőművészeti Főiskolán Vaszary János növendéke volt. Kitűnő fametszeteit higgadtság, népi íz jellemzi. A modern monumentalizmust írta át magyarra. Itthon és Svájcban voltak tárlatai. Ex librisei és illusztrációi is ismertek voltak. 1945-től a bp.-i Képzőművészeti Főiskolán tanított. 1966-ban a MNG-ban volt emlékkiállítása. Híres fametszet sorozata "Parasztok" címen mappában jelent meg. Mint fametsző korunk legjobbjai között tartja számon a szakma. (Műv.-1966/2, ML)

Magyar festők és grafikusok adattára
Festő és grafikus. A Képzőművészeti Főiskolán Vaszary János tanítványa volt. Kitűnő fametszeteit higgadtság, népi íz jellemzi. 1922-ben a Szinyei Társaságtól ösztöndíjat kapott. 1926-ban az Ernst Múzeumban, 1928-ban Svájcban rendezett műveiből kiállítást. Híres fametszet sorozata Parasztok címen mappában jelent meg. Illusztrálta többet között Juhász Géza: Habán c. verses ciklusát. Exlibrisei önálló kiadványban is megjelentek. 1945-től a Képzőművészeti Főiskolán tanított. 1966-ban a Magyar Nemzeti Galériában volt emlékkiállítása. - Irod.: Tóth Ervin: Gáborjáni Szabó Kálmán. Debrecen. 1964.

Művészeti lexikon I-IV.
Festő és grafikus. A két háború közötti időszaknak és a felszabadulás utáni évtizedeknek egyik legjelesebb fametszője volt. A főiskolán Vaszary Jánosnál és Révész Imrénél tanult, szülővárosában rajztanár, majd 1945-től a Képzőművészeti Főiskola tanára volt. Első gyűjt. kiállítását 1926-ban rendezte az Ernst Múzeumban. Hosszabb időt töltött Olaszo.-ban, élményeit festeményein és Visioni d'Italia c. fametszet-sorozatában örökítette meg. Számos európai nagyvárosban és a tengeren túl is állított ki a harmincas években. 1936-ban Parasztok c. 10 lapos fametszetsorozatában az alföldi parasztok életét ábrázolta. 1945 után az átalakuló falu és a munkásság élete foglalkoztatta. Könyvillusztrációkat és ex libirseket is készített. Zagyvai halászok c. festménye és számos grafikája a Nemz. Gal.-ban van. 1966-ban emlékkiállítása nyílt a Nemz. Gal.-ban. - Irod.: Tóth E.: G. Sz. K. Bp., 1964.

Kortárs magyar művészeti lexikon I-III.
Az MKF-et 1922-ben fejezte be Révész Imre és Vaszary János tanítványaként, akinek tanársegédje is volt a főiskolán. 1922: a Szinyei Társaság ösztöndíja; 1930-31, 1938-39: a római Magyar Akad. ösztöndíja. Tagja volt az UME-nek, a Magyar Rézkarcoló Műv. Egyesületének. 1922-ben szülővárosában rajztanári állást kapott a Református Kollégium Tanítóképző Intézetében. 1944-45-ben megbízott igazgatóként irányította a kollégiumot. Ezután rövid idegi a Kultuszmin.-ban dolgozott, majd az MKF tanára lett. A 20-as évek elejétől kiállító művész. Az 1930-as évek végétől a szolnoki művésztelepen alkotott, amelynek törzstagja volt. Elsősorban grafikusként ismert, bár életművében jelentős helyet foglalnak el festményei. Készített illusztrációt, kisgrafikát és reklámgrafikát, de legjelentősebbek fametszetsorozatai. Egy rövid ideig a neoklasszicizmus hatása érződik munkáin. Későbbi metszetei drámai ellentétekre épülő, expresszív alkotások. A 30-as, 40-es években gyakran ábrázolta a paraszti életet. Kiadott fametszetsorozatai: Jézus élete, Debrecen, 1927: Gáborjáni Szabó Kálmán könyvjegyei, Debrecen, 1934; Parasztok, Debrecen, 1936; Visioni d'Italia, Róma, 1939; VI-os tárna, Bp., 1948; Béke, Bp., 1951. Ek: 1923: Városháza, Debrecen (Félegyházi Lászlóval); 1930: Scherlhaus, Berlin; 1955: Fényes A. T.; 1966: MNG (kat.); Déri M., Debrecen; 1967: Bakonyi M., Veszprém. Vcsk: 1926: Ernst M.; 1928. Svájc; Ernst M.; 1929: Kunstgemeinschaft, Bécs; 1931: A római Magyar Intézet ösztöndíjas műv.-nek első kiállítása, Nemzeti Szalon; 1932: XVIII. Velencei B.; Nközi egyházműv. kiállítása, Padova; 1935: a Magyar Rézkarcoló Műv. Egyesülete kiállítása, Nemzeti Szalon; 1930-as évek: a Magyar Rézkarcoló Műv. Egyesülete kiállításai (1931: Philadelphia, Los Angeles; 1932: Chicago; 1933: Cleveland; Chichago: 1934: Hága; Amszterdam; 1935: Oslo; Lvov); 1941: 94. csoportkiállítás, Nemzeti Szalon (nagyob anyaggal); 1948: a Rippl-Rónai Társaság kiállítása, Nemzeti Szalon; 1950: I. Magyar Képzőműv. kiállítás, Műcsarnok; 1955: Képzőművészetünk tíz éve, Műcsarnok; 1977, 1978: A Szolnoki Műv. telep Jubiláris Kiállítása, Damjanich J. M.; Szolnoki G.; MNG; 1983: Római iskola I., Keresztény M., Esztergom. Mk: Damjanich J. M., Szolnok; Déri M., Debrecen; MNG; PIM; Tornyai J. M., Hmvhely; JPM Modern Magyar Képtár. Km: Falkép (freskó, 1938, Debrecen, Református Kollégium). Irod.: Tóth E.: Gáborjáni Szabó Kálmán grafikái, Debrecen, 1963; Solymár I.: (kat., bev. tan, MNG, 1966); Egri M.: A szolnoki művésztelep, Bp., 1977; Magyar művészet 1919-1945, Bp., 1985. (L.J.)


A termékről további nagy felbontású képek!

DSCN0048kn.jpg (413×532)
DSCN0048.JPG (1185×1482)
DSCN0050.JPG (1600×1200)
000001.JPG (1200×1482)


( templom városkép templomtorony templom torony utcakép utca városi utca )

Kérdések (az eladóhoz intézett kérdések és válaszok itt jelennek meg)

Még nem érkezett kérdés. Kérdezni a vásárlás előtt a legjobb.

Galéria - további termékek az eladó kínálatából

 
Kapcsolódó top 10 keresés és márka